Hotspots in Berlijn

De Duitse stad Berlijn is een stad bordenvol geschiedenis, spotgoedkoop en ook nog eens hartstikke leuk. Genoeg redenen om deze bruisende stad een bezoekje te brengen! Wij hebben een aantal hotspots voor je opgesomd:

BerlijnseMuur

De Berlijnse muur
We beginnen dit lijstje met waarschijnlijk de bekendste plek in Berlijn, de Berlijnse muur. De Berlijnse muur scheidde tussen 13 augustus 1961 en 9 november 1989 West- en Oost-Berlijn van elkaar. Tegenwoordig is deze muur een bekende toeristische trekpleister. Op de muur zijn vele kleurrijke kunstwerken over liefde en vrede te bewonderen. Deze vormen de ideale achtergrond voor een perfecte foto.

Berlijn

De Brandenburger Tor en Pariser Platz
De Brandenburger Tor is een monumentale poort die in de 18e eeuw werd gebouwd als een symbool van vrede. De poort die werd ontworpen door Carl Gottard op vraag van Keizer Wilhelm II is 65,5 meter breed en 28 meter hoog. Aan de Brandenburger Tor ligt Pariser Platz. Dit plein is 1,5 hectare groot en ’s avonds een echte hotspot voor toeristen. Er zjin hier dan vele kunstenaars, levende standbeelden en kleine kraampjes te vinden. Dé combinatie voor een leuke avond.

Alexanderplatz en de Fernsehturm
Alexanderplatz is een groot plein, gelegen in de wijk Mitte. Door de centrale ligging is het een van de bekendste pleinen van Berlijn. Vanaf dit punt zijn vele bezienswaardigheden lopend te bereiken. Een voorbeeld hiervan is de Fernsehturm. Dit is met zijn 368 meter het hoogste gebouw van Berlijn. Op 203 meter hoogte bevindt zich een uitkijk platform. Bij mooi weer kan je tot wel 40 kilometer afstand kijken. Dit is zeker een aanrader.

185594076

Friedrichshain
Vroeger was Friedrichshain een ouderwetse arbeiderswijk, maar dankzij de renovaties van de vervallen huizen is dit tegenwoordig niet meer het geval. Deze wijk, met een unieke en alternatieve sfeer, is zich razendsnel aan het ontwikkelen tot een ware trekpleister voor jonge toeristen. Vooral in het zuidelijke deel van deze wijk zijn er veel cafés, restaurants en leuke winkeltjes te vinden. Ook kan je hier een geweldige nacht beleven in de bekendste club van Berlijn, de Berghain Panoramabar.

Simon-Dach-Straße
Als je de Friedrichshain uit loopt dan kom je uit in de Simon-Dach-Straße. In deze straat vind je de meeste cafés per vierkante meter in Berlijn. Tegen de avond lopen de straten vol en is er van alle kanten gezellige muziek te horen. Er zijn hier allerlei internationale keukens te vinden, van Turks en Thais tot Indisch en Japans. Deze straat is ideaal voor mensen die iets minder te besteden hebben, aangezien de cocktails hier maar rond de € 4,- kosten.

Een stedentrip naar Berlijn of een minibreak naar Duitsland boeken? Kijk dan even op ActievandeDag en wie weet zit er wel iets voor je bij.

Plaats een reactie